Polet iznad kukavičjeg gnezda – prodajna izložba slika korisnika psihijatrijskih usluga

  0

  Udruženje građana Videa  poziva vas da posetite umetničku Galeriju Polet u Cetinjskoj 15 i pogledate sjajnu prodajnu izložbu slika čiji su autori korisnici psihijatrijskih usluga.

  Polet iznad kukavičjeg gnezda predstavlja jedinstveni umetnički kapital  udruženja Videa a izloženi radovi rezultat su vrednog kreativnog rada psihijatrijskih korisnika na likovnim radionicama koje se održavaju u Udruženju Videa još od 2016. godine. Prostor Udruženja VIDEA predstavlja mesto druženja, razumevanja i kreativne razmene svih članova. Jednom nedeljeno korisnici se okupljaju na likovnim radionicama, gde uz profesionalnu podršku imaju potpunu slobodu vizuelnog izražavanja i stvaranja njima lično važnih kreativnih sadržaja. Takav pristup, pored art terapijskih elemenata tokom samog stvaranja, psihijatrijskim korisnicima i posetiocima izložbe otvara jedan sasvim nov i jedinstven prostor za bolju međusobnu komunikaciju i razumevanje.

  Kupovinom umetničkih slika na ovoj izložbi možete doprineti nastavku započetih likovnih radionica i finansijski podržati autore. Izložba će biti otvorena do kraja februara.

  Ova izložba se realizuje u okviru projekta SVAKO MOŽE DA PUKNE koji sprovodi mreža za mentalno zdravlje NaUm uz podršku ACT projekta i Vlade Švajcerske.

  Sve informacije o projektu SVAKO MOŽE DA PUKNE pratite  na društvenim mrežama:

  Facebook

  Instagram

  O udruženju Videa

  Udruženje građana Videa postoji od 2008. godine i osnovano je na inicijativu pacijenata bolnice za psihijatriju, KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“. Udruženje okuplja korisnike psihijatirijskih usluga i stručnjake zainteresovane za pružanje podrške korisnicima i prevenciju stigmatizacije i marginalizacije. Cilj Udruženja poredstavlja osnaživanje komunikacije između samih korisnika, kao i komunikacije sa društvom u celini. Udruženje Videa je OD 2015. član mreže „NaUm“, jedine mreže za mentalno zdravlje u Srbiji. Više informacija o radu mreže, ciljevima i vrednostima možete pronaći ovde.

  Izjava o odricanju odgovornosti

  Ovaj projekat je dobio podršku projekta  Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto u ovoj publikaciji/članku/studiji/radu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.