Polemika u Skupštini o zagađenju vazduha i autorskim pravima: “Kada i da li se koriste filteri za prečišćavanje…?”

0
Printscreen/YouTube/ParlamentSrbija

(Beta) – Poslanici Skupštine Srbije danas su, na početku sednice, iskoristili svoje pravao da od nadležnih institucija zatraže objašnjenja i obaveštenja.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je Ministarstvo za zaštitu životne sredine da li su inspekcije kontrolosale rad “peletara” u Prijepolju i Novom Pazaru, i kada, kao i da li koriste filtere za pročišćenje vazduha i da li ih servisiraju.

Poslanik je pitao i šta se čini povodom divlje gradnje u koritu reke Mileševke, pošto je takva gradnja zabranjenja.

Jelena Mihailović iz SPS-a govorila je o plaćanju naknade o autorskim i srodnim pravima i pitala Vladu da li planira da proširi listu nosača zvuka na koje se plaćaju autorska prava. Poslanica se založila da se odrede nove kvote za emitovanje domaće muzike na radio i tv stanicama,.

Uglješa Mrdić sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” rekao je da ima tri pitanja o lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu. 

Prvo se odnosi na, kako kaže, “Đilasove malverzacije dok je bio gradonačelnik Beograda”, a drugo je o Telekomu.

Mrdić je naveo da se ovih dana vodi kampanja koju” Đilas, (Dragan) Šolak i Marinika Tepić vode sa ciljem uništenja Telekoma da bi ojačala Junajted grupa”.

Treće pitanje se odnosi, kako je naveo, na slabe reakcije zaštitnika građana i svih institucija povodom pretnji Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Poslanik je dodao da oni imaju zaštitnički odnos “prema jednom reditelju i nekom tajkunu, a to je Đilas” i ocenio da njima “ne odgovara jaka Srbija”.

U nastavku sednice, poslanici će birati javne tužioce.