Od ujedinjenja Socijaldemokratske stranke i Demokratske stranke neće biti ništa, a posebno ne nakon oštre polemike dvojice lidera, Borisa Tadića i Zorana Lutovca na Tviteru. U poslednjem od serije tvitova, Lutovac je poručio Tadiću da mu želi sve najbolje. Nekadašnji predsednik Srbije mu je uzvratio: „Mi se nismo predomislili.“

Oštra polemika započela je, čini se, zbog načina na koji bi trebalo da izgleda dugo najavljivano ujedinjenje demokrata. Prethodno je Tadić poručio Lutovcu da se ujedinjenje ne može sprovesti “utapanjem” njegovog SDS-a u Demokratsku stranku.

“Ne može se jedan entitet “ujediniti u” drugi. Ujedinjenje može biti samo sa drugim entitetom u novi entitet, čak i ako taj novi entitet zadržava naziv starog”, stoji u Tadićevom tvitu koji je podelio Lutovac i onda stavio svoj komentar, citirajući „Deklaraciju o ujedinjenju“:

“Mi, pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju – koji imamo srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, donosimo odluku da se ujedinimo u Demokrasku stranku. Toliko o moralu, politici i elementarnoj logici“, naveo je Lutovac.

Onda se oglasio Boris Tadić:

“Ajmo opet malo logike – tri ravnopravno navedena entiteta se ujedinjuju u novi, koji iz praktičnih razloga zadržava ime jednog od njih. Iz teksta se to jasno vidi, jer ne može DS da se ujedini u DS. Da je tako kao što tvrdiš, u deklaraciji bi pisalo da se SDS i ZZS pripajaju DS-u.

Da te podsetim da smo razmatrali čak drugačiji i naziv nove organizacije, ali smo se na kraju saglasili da ostane ime DS. Uostalom, sve ovo javno govorim od prvog dana, pa ako sam iznosio neistine, zašto ih nikada nisi demantovao?”, napisao je Tadić.

„I na kraju, ukoliko su i postojale neke nedoumice, trebalo ih je razjasniti iza zatvorenih vrata na sednici zajedničkog predsedništva. Međutim, izabrao si da tu sednicu ne zakažeš još od prošle godine, već da umesto toga praviš javni cirkus i time uniziš samu ideju ujedinjenja.“

Uzvratio je Lutovac:

“Ne ujedinjuju se entiteti nego PRIPADNICI (članovi). Nema novog entiteta. Radi se o jačanju postojeće Demokratske stranke. To je bio preduslov na koji ste pristali i vi i ZZS. Ako ste se predomislili to je u redu, predomislila se i većina u DS-u. Želim vam sve najbolje”…

Sat kasnije, poslednji tvit:

„Za razliku od tebe, mi se nismo predomislili, o čemu svedoči to što od prvog dana javno govorimo ono što i danas.A ostaje misterija na koji način ti utvrđuješ većinu i gde verifikuješ to njeno predomišljanje, na koje se pozivaš. Opet čuvenom aklamacijom, samo ovaj put na Tviteru?“, naveo je Tadić.

Komentara

 1. Goran Stanojević
  5. јул 2020. 19:18

  Sve kad bi Vučić hteo da ustupi vlast, ne bi imao kome. Sram vas bilo, prepucavate se po internetu kao neke strine.

 2. duca
  5. јул 2020. 20:16

  Tadicu Tadicu,lulo ispusena!Shvati da Vucic pusti tebe samog kao kandidata na izbore nebi prosao !Ili si ti glup,ili mislis da je ovaj narod glup!Da se krijes iza 1000 novih stranaka dzaba!Budi srecan sto nisi zatvor opepelio.Bolje cuti, i ne talasaj i krckaj tu predsednicku penziju koju nisi zasluzio.

 3. Dr
  5. јул 2020. 23:03

  A dje ti je baza Tadicu, sto je svojevremeno Sloba pitao Vidoja Zarkovica

 4. Miletas
  6. јул 2020. 00:42

  Tadić Vi ste stvarno toliko sujetni da ne znate šta mi opozicioni birači mislimo o vašem ponašanju posle 2012 god. Vaša stranka koju poštujem je minorna u odnosu na DS, ne brukajte se takvim tvitovima jer samo ćete ogaditi i samo ime SDS kod ljudi..

 5. Al
  6. јул 2020. 18:06

  He, he, kakav kralj ovaj Tadić. Čovek u apsolutnoj mentalnoj izolaciji. Nije da mi je stalo do opstanka Demokratske stranke, štaviše zaslužuje uništenje zbog svog vladanja i zato što je je porodila ovaj aktuelni užas, ali je Lutovcu čoveku valjda jasno da je svaki projekat s Tadićem osuđen na propast. Zato i treba da eks prezidentea i oca-osnivača SNS drži podalje od sebe. A on neka se posveti izgradnji skladišta za gas u Tuzli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.