Pol Makartni uporedio Bitlse i Rolingstonse: “Nisam siguran da li bi ovo trebalo da kažem…”

1

Pol Makartni nije krio svoje mišljenje gde stoje Bitlsi kada su u pitanju njihovi vršnjaci Rolingstonsi u novom intervjuu za Njujorker. Makartni rekao je za časopis da su Bitlsi “širi”, prenosi Rollingstone.

„Nisam siguran da bih to trebao reći, ali oni su bluz kover bend, to je nešto što su Stonsi“, rekao je. “Mislim da je naša mreža bila malo šira od njihove.”

Mekartni je ranije rekao da su mu Bitlsi bolji bend iako je njihovo višedecenijsko rivalstvo više prijateljsko i dobroćudno nego suparničko.

Prošle godine, dok je razgovarao sa Hauardom Sternom , složio se sa tvrdnjom domaćina da su Bitlsi bolji bend, iako je takođe jasno stavio do znanja da je ljubitelj Rolingstonsa.


„Oni su ukorenjeni u bluzu. Kada pišu stvari, to ima veze sa bluzom. Dok smo imali malo više uticaja”, rekao je on Sternu i dodao: „Postoji mnogo razlika, i ja volim Stonse, ali ja se slažem s vama. Bitlsi su bili bolji.

“Stonsi su fantastična grupa”, rekao je Makartni, dodajući da odlazi da ih gleda uživo kad god može.

Mik Džeger je odgovorio na Makartnijeve komentare Sternu.

“To je tako smešno”, rekao je smejući se. „On je srce. Očigledno nema konkurencije”.

Džeger je takođe elaborirao primarnu razliku između ova dva benda. “Rolingstonsi su bili veliki koncertni bend u drugim decenijama i drugim periodima kada Bitlsi čak nisu ni nastupili na turnejama po arenama.”

„Prekinuli su pre nego što je taj posao počeo, a turneje su počela tek krajem šezdesetih … To je velika razlika između ova dva benda. Jedan bend na sreću još uvek svira na stadionima, a drugi bend ne postoji”.

U predstojećem intervjuu koji je trebao da bude emitovan na BBC -jevom Radio 4 kasnije ovog meseca, Makartni je razgovarao o raskidu Bitlsa i rekao da on lično nije uzrok, već je to proizašlo iz Džona Lenona.

„Nisam podstakao podelu. To je bio naš Džoni”, rekao je Makartni.

„Ja nisam osoba koja je podstakla podelu. O ne, ne, ne. Džon je jednog dana ušao u sobu i rekao: Odlazim iz Bitlsa. Da li je to podsticaj za razlaz ili ne?”

1 KOMENTAR

Comments are closed.