„Naš plan je da se odlože izbori zakazani za 21. jun, pre svega iz zdravstvenih razloga, ali i zbog toga što su pravna država i sloboda medija ukinuti“, izjavio je u intervjuu agenciji FoNet zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović i naglasio da se, posredno, preko Evropskog parlamenta, pokušava pomeranje izbora.

Stefanović je kazao da se odlaganje izbora pokušava uz pomoć posrednika i zainteresovanih strana, poput Evropske unije (EU), koja je već posredno u to uključena, preko Evropskog parlamenta, preneo je N1.

Za takvu akciju „nije kasno“, rekao je Stefanović i podsetio da Savez za Srbiju (SzS) „na tome mesecima insistira i da ima kontinuiranu komunikaciju sa ljudima iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta“.

Kaže da on lično ne bi voleo da razgovara sa Vučićem, ali bi razgovarao sa predstavnicima države i partije na vlasti i poručio da postoji mogućnost da se „tako nešto izdejstvuje“

„Ne pokušavamo mi Vučića da ubedimo ni u šta, jer nam krušku ne bi dao da smo tražili, i tu iluziju smo odavno izgubili“, izjavio je Stefanović.

Kako je predočio, „mi razgovaramo sa svetom i razgovaramo sa drugim opozicionim strankama i grupacijama da nas se još više skupi“.

Na opasku da predstavnici EU smatraju da bojkot nije rešenje, Stefanović je uzvratio da mnogi razumeju bojkot i da Srbija ne bi trebalo da bude jedina zemlja Evrope u kojoj se na rubu pandemije održavaju izbori.

Upitan da li bi SzS izašao na izbore, ako ih Vučić pomeri za jesen, odgovorio je da „nije reč samo o pomeranju izbora, već i promenama koje će onemogućiti pritiske na birače i otvaranje medija, a pre svega RTS“.

Stefanović ne misli da će opozicija „odjednom počisiti Vučića“, ali smatra da on ima veliki problem, jer na apsurdan i izvitoperen način kopira opoziciju u svemu, izuzev u bojkotu.

„Opozicija je srećna što je uopšte živa, posle osam godina torture, blaćenja, progona i hapšenja“, naglasio je zamenik predsednika SSP. Ipak je očuvala jedinstvo, iako je ono, priznaje Stefanović, „delimično narušeno odlukom Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore“.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.