“Pokušao je da me uguši jastukom u hotelu, pobegla sam bosa, strahovala sam za život…”: Poznatog tenisera Zvereva optužila bivša devojka za nasilje

0
Foto: Profimedia

Bivša devojka teniske zvezde Aleksandra Zvereva rekla je da ju je on napao uoči US Open-a prošle godine, dok Zverev tvrdi da takvi navodi “jednostavno nisu tačni”, piše CNN.

Dvadesettrogodišnja Olia Šaripova rekla da je da je Zverev pokušao da je uguši jastukom u hotelskoj sobi u Njujorku pre nego što je odatle pobegla bosa u strahu da ne izgubi život,

Skrinšotovi dopisivanja na Vocapu koje je Šaripova poslala i prikazala CNN-u sugerišu da se navodni incident dogodio 23. avgusta 2019. godine.

Šaripova je opisala incident, ali nije imenovala Zvereva, u objavi na Instagramu u četvrtak, ali je potvrdila da se pozivala na njega u intervjuu za ruski “Championat”.

Zverev, koji je bio vicešampion ovogodišnjeg US Opena-a, osporava takve navode.

“Žao mi je što daje takve izjave, jer optužbe jednostavno nisu tačne”, napisao je Zverev u objavi na društvenim mrežama.

“Bili smo u vezi, ali se ona davno završila. Zašto sada iznosi te optužbe, jednostavno ne znam. Zaista se nadam da ćemo nas dvoje ponovo naći način da razgovaramo na razuman način, pun poštovanja”, naveo je Zverev.

Šaripova je za CNN rekla da nije kontaktirala policiju nakon incidenta, jer je “volela tu osobu i nije želela da joj pravi probleme”.

CNN u tekstu navodi da nije mogao da samostalno potvrdi njene navode. Policijska upraa Njujorka potvrdila je CNN-u da “u evidenciji nema izveštaja o žalbama”.

Šaripova je takođe upitala zašto Zverev nije stupio u kontakt sa njom pre nego što je objavio demanti na društvenim mrežama.

“Ne želim da kažem da je on loša osoba. Samo kažem da mi je učinio užasnu stvar”, rekla je ona za CNN.

“Ogroman broj devojaka pati od okrutnosti, nasilja i zlostavljanja od strane muškaraca i nikome ne pričaju svoje priče. Neke se plaše, neke jednostavno žive s tim, druge jednostavno ne mogu da razgovaraju o ovoj temi. Boli me što u 21. veku još uvek nismo došli do zaključka da je i žena – čovek. Moramo da budemo poštovane, a ne tretirana kao krpe za brisanje poda”, rekla je Šaripova.

CNN je dva puta kontaktirao predstavnike Zvereva radi komentara, ali odgovor nisu dobili.

Šaripova je, takođe, odgovorila na objavu Zvereva, preko Instagram naloga.

“Ne znam da li si ti to napisao ili neko ko se bavi tvojim Instagramom, ali do danas nisi imao hrabrosti da se direktno objasniš sa mnom”, napisala je ona.