POKS: Srpski državni organi da se aktivnije bave istragom ubistva Olivera Ivanovića

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) zatražio je danas od srpskih državnih organa da se aktivnije bave istragom ubistva Olivera Ivanovića, “jer ovakvom neaktivnošću daju argumente špekulacijama da iza ubistva stoje srpski kriminalni krugovi”.

Porparol POКS-a Miloš Parandilović je u pisanoj izjavi naveo da “Priština nikada neće rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića”, dodajući da oko rasvetljavanja ovog zločina “ni naša država ne radi mnogo”.

“Pune tri godine su prošle, a istraga ubistva i dalje tapka u mestu bez volje da se nalogodavci i izvršioci otkriju. Upravo zbog postojanja nečijeg posebnog interesa da se do istine ne dodje, potrebno je da naši istražni organi što pre završe istragu i obelodane ko stoji iza tog kukavučkog ubistva političkog predstavnika Srba sa Кosova i Metohije. Rasvetljavanjem ovog slučaja ubice će se izvesti pred lice pravde, zaustaviće se brojne političke spekulacije vezane za ubistvo i doprineće da se naš narod na Кosovu i Metohiji oseća bezbednije”, kazao je Parandilović. 

POКS je podsetio da je lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen 16. januara 2018. godine sa više hitaca u ledja u centru Кosovske Mitrovice.