Pokret za preokret odlučio: Nećemo predložiti predstavnika u nadzornom telu za medije

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da PzP neće predložiti člana nadzornog tela za medije, po pozivu evroparlamentaraca Tanje Fajon i Vladimira Bilčika, koji su posredovali u dijalogu predstavnika opozicije i vlasti oko poboljšanja izbornih uslova.

“Gospodjo Fajon i gospodine Bilčik, pozvali ste nas da do 25. novembra predložimo člana ‘Nadzornog tela za medije’. Pokret za preokret, baš kao ni ostale kolege iz proevropske opozicije nije prihvatio niti smo potpisali bilo kakav dokument u kom bi se fingirao dogovor režima Aleksandra Vučića i srpske opozicije”, naveo je Veselinović u otvorenom pismu koje je dostavljeno medijima.

Veselinović je dodao da je na pregovorima s vlasti uz posredovanje evroparlamentaraca “jasno rečeno od predstavnika Srpske napredne stranke na početku razgovora 19. septembra, da neće prihvatiti nijedan zahtev (opozicije)”.

“Na kraju ste vi sa njima napravili, po nama, sraman dokument da bi Evropskom parlamentu predstavili da je u Beogradu nešto dogovoreno izmedju režima i opozicije. Ništa nije dogovoreno gospodjo Fajon i gospodine Bilčik. Nemojte širiti neistine sakrivajući fijasko vaše misije. Takvim stavom podržavate nedemokratski, a samim tim i antievropski režim u Beogradu”, naveo je Veselinović.