Pokret za preokret blokirao ulaz u Skupštinu Beograda: Tražili prijem kod gradonačelnika ili Vesića

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

(Beta) – Članovi Pokreta za preokret blokirali su danas ulaz u Skupštinu Beograda zahtevajući da ih primi gradonačelnik Zoran Radojičić ili njegov zamenik Goran Vesić jer im nisu odgovorili na pitanje zašto su beogradske elektrane otele “svakoj porodici po 2.000 evra”.

Članovi pokreta seli su na ulaz u zgradu gradskog parlamenta gde pokušavaju da rašire transparent na kome piše “Preokret za Beograd – dosta pljačke”, u čemu ih je sprečavalo obezbeđenje.

Predsednik pokreta Janko Veselinović upitao je zašto Beograđani nemaju grejanje i da li gradski funkcioneri “od otetog novca kupuju umetnine”.

On je rekao da su preko računa za Infostan, građani u proteklih šest godina oštećeni za “190 miliona evra”.

“Beogradske elektrane su kroz podizanje cena energenata ostvarile ekstra profit, a onda ga uplatili u gradski budžet”, naveo je Veselinović.
Dodao je da “10.000 porodica” u Beogradu trenutno nema grejanje i najavio da će okupljeni blokirati ulaz u Skupštinu grada dok im se ne obrate Radojičić ili Vesić.

U jednom trenutku se ispred ulaza u gradsku skupštinu pojavilo desetak radnika Beogradskih elektrana koji su optužili Veselinovića da “laže”.