Pokret Dosta je bilo: Sve odluke “falsifikovane skupštine” biće ništave

0
Foto: Logo

Pokret Dosta je bilo je danas saopštio da su Republička izborna komisija (RIK) Srbije i Upravni sud “pravnim nasiljem verifikovali falsifikovane izbore” i da će sve odluke danas konstituisanog novog saziva Skupštine Srbije biti ništave i da će biti pravno poništene.

“Nakon što je falsifikovala zapisnike na izborima 21. juna, vlast je danas istrajala u svojoj nameri da konstituiše falsifikovanu skupštinu sa falsifikovanim poslanicima”, naveo je DJB i dodao da je “vlast falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta, što je krivično delo”.

DJB smatra da su sve odluke RIK-a i presude Upravnog suda “bazirane na falsifikatima”, uključujući i proglašenje konačnih rezultata izbora i raspodelu mandata “falsifikovanim poslanicima”.

“DJB je falsifikovane izbore pravno oborio i dokazao da je vlast do tročetvrtinske većine na izborima došla zahvaljujući masovnom falsifikovanju zapisnika na biračkim mestima”, piše u saopštenju.

“Urušivši sve državne institucije i marginalizujući opoziciju kroz medijski mrak, vlast se sada našla na vetrometini svetskih sila i zarad njihovog prihvatanja rezultata ovako falsifikovanih izbora, spremna je da trguje državnim interesima zarad ostanka na vlasti”, smatra ta stranka.

“Račun za to je već ispostavljen: Brisel i Berlin očekuju da vlast potpiše pravno-obavezujući sporazum sa prištinskom kvazi-državom”, piše u saopštenju.

DJB je zato upozorio vlast da “ne pokušava da trguje nacionalnim i državnim interesima radi sebičnog samoodržanja na vlasti”.

“Nikakve odluke falsifikovane skupštine o odricanju od Kosova i Metohije neće imati pravnu snagu, jer su ih doneli falsifikovani poslanici”, piše u saopštenju.

DJB je danas priredio protest pred Domom Narodne skupštine povodom njene konstitutivne sednice.

(Beta)