Pokrenuta platforma „Glasajte za GOAT“ koja fanovima daje mogućnost da odaberu „najveću svih vremena“

    0

    WNBA obeležava svoju jubilarnu 25. sezonu objavljivanjem izbora za „The W25“, 25 najvećih i najuticajnijih košarkašica u istoriji WNBA. Svečanost povodom „The W25“ odigrala se tokom poluvremena utakmice između ekipa Las Vegas Aces i Chicago Sky. Kao deo ovog istorijskog trenutka, Liga pokreće svoj prvi program „Glasajte za GOAT“.

     „Tokom čitave ove sezone, WNBA i naši fanovi proslavljaju uticaj koji je WNBA imala na sport i društvo tokom proteklih četvrt veka “, rekla je komesarka WNBA Keti Engelbert. „Ne mogu da zamislim bolji način da odamo počast onima koje su zaslužne za taj uticaj nego predstavljanjem članica ove prestižne grupe, The W25. Te sportistkinje su igrale košarku na najvišem nivou na svim pozicijama, kao lideri i mentori. U zajednici imaju snažan glas, kako pojedinačno tako i kolektivno, i ukazuju na važna pitanja u našem društvu. Zajedno su promenile način igre, promenile su način na koji su sportistkinje percipirane, postale su neverovatni uzori i inspirisale su generacije mladih, raznolikih sportista.” 

    U martu 2021. WNBA je predstavila platformu „The W25“ da bi odabrala i odala počast za 25 najdominantnijih, najveštijih i najzabavnijih košarkašica u istoriji lige. Ove izuzetne sportistkinje koje su promenili igru odabrane su na osnovu ukupnog doprinosa ligi i zajednici preko panela odabranih medija i pionirki ženske košarke. 

    „The W25 uključuje 10 košarkašica koje još igraju: Sue Bird, Tina Charles, Elena Delle Donne, Sylvia Fowles, Brittney Griner, Angel McCoughtry, Nneka Ogwumike, Candace Parker, Breanna Stewart i Diana Taurasi.  Petnaest nekadašnjih košarkašica takođe su u konkurenciji za ovo visoko priznanje: Seimone Augustus, Swin Cash, Tamika Catchings, Cynthia Cooper, Yolanda Griffith, Becky Hammon, Lauren Jackson, Lisa Leslie, Maya Moore, Ticha Penicheiro, Cappie Pondexter, Katie Smith, Sheryl Swoopes, Tina Thompson i Lindsay Whalen