Ambasada Velike Britanije u Hrvatskoj tvrdi da je pokrenuta istraga u vezi sa nizom incidenata britanskih vojnika u Zadru, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Nakon što su britanski padobranci, pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva, Kraljevskih vazdušnih snaga prošle sedmice učestvovali u nizu incidenata u Zadru, gde su došli na odmor iz Udbine nakon vojnih vežbi NATO, iz Ambasade Velike Britanije u Zagrebu poručili su da je pokrenuta istraga.

U Ambasadi nisu rekli hoće li, kako se navodi, izgredici biti kažnjenji zbog svog ponašanja.

Od prošlog ponedeljka do danas britanski vojnici učestvovali su u dvadesetak javnih nereda. Od toga da su navodno urinirali po ulici, divljali u kafićima, da nisu plaćali račune do toga da su se vulgarno ponašali prema devojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir.

Pet vojnika je za sada na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjeno novčanim kaznama.

U međuvremenu su se dogodili novi incidenti, piše Slobodna Dalmacija, a jedan od incidenata koje su građani prijavili, ali policija na mestu događaja nije zatekla počinioce, dogodio se kada su četiri pijana ili, kako kažu, možda drogirana vojnika upala u dvorište jedne privatne kuće u Petrčanima gde je bio trogodišnji sin vlasnika.

Jedan od vojnika pokušao je da dohvati dete, ali je u tom trenutku na njega nasrnuo dečakov otac i zadao mu nekoliko udaraca.

Britanski vojnici su tada otišli u nepoznatom pravcu.

U poslednjem incidentu koji je prijavljen u utorak, oko 9.30, britanski vojnici su remetili red i mir na zadarskoj rivi. Policija ih nije zatekla na mestu incidenta. Neki svedoci tvrde da je jedan britanski vojnik nogom odvalio kameni stub na šetalištu ispred crkve sv. Marije u Zadru.

Komentara

  1. Dalibor
    4. jula 2019. 02:49

    ko vas jebe ,,tako vam i treba matretirali ste Srbski narod sad vam se vraca

  2. SASA
    4. jula 2019. 02:50

    P a moji Hrvati ,nemoj te kukati i plakati sve vam se vraca kad tad a ovo je pocetak

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.