Pokrenuta inicijativa da Bata Živojinović dobije ulicu u Beogradu

1

Povodom obeležavanja tri godine od smtri slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, koji je 22. maja 2016. godine otišao na nebesku, večnu scenu, magazin „Bazar“ i kompanija „Borba“ pokreću inicijativu da jedna od ulica u Beogradu dobije naziv po ovom slavnom umetniku.

„Ganuta sam vašim gestom. Ta vest me je izuzetno obradovala, obuzele su me snažne emocije”, rekla je udovica barda srpskog i jugoslovenskog glumišta, Julijana Lula Živojinović u intervju za „Bazar“.

„Vreme i život svakodnevno nam cure kroz prste, ali toga uglavnom nismo svesni. Takvi događaji suštinski nas uzdrmaju, promene nam tok života i surovo nas podsete na to koliko je sve kratko i relativno. Batin odlazak za mene je bio ta traumatična sudbinska vododelnica od koje se još nisam oporavila, a verovatno nikada i neću. Osećaj besmisla stvara neizreciv bol koji je nemoguće sa bilo kim podeliti. Zbog dece, unuka i bliskih prijatelja, moja najveća borba sada se ogleda u tome da se to što manje vidi“, rekla je Lula Živojinović.


1 KOMENTAR

  1. U Beogradu ima toliko ulica koje su potpuno besmisleno imenovane, ili primera gde deset ulica koje se seku međusobno imaju potpuno isto ime, naročito na perifieriji grada… pa ima i generičkih ulica numerisanih brojevima. Ako nečega imamo, to su ulice bez imena, ili sa lošim imenom.

    A Bata je bio jedan, zaslužio je bar toliko.

Comments are closed.