Vest da je AppStore upravo dobio verziju na srpskom jeziku obradovala je sve mts korisnike koji poseduju uređaje kompanije Apple. Proširenjem mreže ove digitalne prodavnice za distribuciju aplikacija Srbija je dobila i sopstvenu lokalizovanu platformu, tako da će dosadašnji korisnici, ukoliko to žele, imati mogućnost da svoj postojeći Apple ID nalog prenesu na AppStore Srbija.

Pored mogućnosti registracije i odabira srpskog jezika, unapređena verzija servisa će domaćim ljubiteljima Apple proizvoda obezbediti i neke posebne pogodnosti u sklopu AppStore-a. Jedna od njih je popularna aplikacija Apple Music sa katalogom od čak 60 miliona pesama, koja će prvih šest meseci biti besplatna za korišćenje. Pored toga, lokalizovana verzija prodavnice doprineće i unapređenom iskustvu korišćenja servisa iCloud i Podcast.

Lokalizovanje AppStora posebno je značajno za programere koji razvijaju aplikacije za ovu prodavnicu, pošto će jednostavnije moći da pristupaju svetskom tržištu, kao i da ponude aplikacije specijalizovane za domaće tržište. Razvoj aplikacija za Apple proizvode predstavlja oblast od velikog potencijala za domaće profesionalce iz IT industrije pošto je, prema podacima te kompanije, programerima širom sveta prodaja aplikacija do sada donela zaradu veću od 150 milijardi dolara.

Svi korisnici koji žele da prebace svoj postojeći nalog na AppStore Srbija, uputstvo za prelazak mogu pronaći na zvaničnoj Apple stranici za podršku korisnicima https://support.apple.com/en-us/HT201389#help.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.