Pokrajinski sekretar: “Mladi se nisu odazvali pozivu na vakcinaciju”

2
Printscreen/YouTube/Pres biro Pokrajinske vlade

(Beta) – Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je danas u Beogradu  da su članovi Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije tražili od organizatora i koordinatora velikih festivala da apeluju na mlade da se vakcinišu, ali da odgovor mladih nije bio kakav je očekivan.

Gojković je rekao da je odgovor mladih na te pozive bio “frapantno loš” i da “moramo da radimo na tome, svi zajedno”.

Posle sednice Kriznog štaba Vlade Srbije na kojoj su ublažena epiemiološka ograničenja, ali festivali nisu dozvoljeni, Gojković je rekao da ne postoji zakonska mogućnost da se nevakcinisanim građanima uskrati sve što mogu oni koji su vakcinisani.

Gojković je ponovo pozvao građane da se vakcinišu, naročito zbog dozvoljenih skupova.

On je rekao da ipak ne mogu da se u dovoljnoj meri kontrolišu veći skupovi, te građani moraju biti odgovorni i “truditi se da se vakcinišu pre odlaska na proslave”.

Po njegovim rečima, nedostaje još dva odsto vakcinisanih građana da bi se ograničenja ublažavala, ali su danas ipak ublažene “zbog mentalnog zdravlja građana”.

“Svi pričaju o ekonomiji – ekonomija jeste važna, ali zdravlje ljudi je najvažnije, a i mentalno zdravlje je zdravlje”, rekao je Gojković.

2 KOMENTARA

Comments are closed.