Nakon što je humanitarni radnik i teolog Miloš Stojković juče postao predmet brojnih kritika u Hrvatskoj zbog toga što je na njegovom Fejsbuk nalogu objavljen video iz Knina, u kom prijatelje pozdravlja sa „srpske okupirane teritorije“, o svemu se oglasio lično.

Govoreći o objavi na Fejsbuku, Stojković je rekao da on nema nikakve veze s tom objavom. 

„Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može videti, ja sam označen u objavi. Nigde me na videu nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim“, rekao je Stojković za ŠibenikIN, a prenosi Jutarnji list.

Podsetimo, Hrvatska je zatražila izvinjenje Srbije i najavila slanje protestne note nakon što je, kakosu naveli mediji, član srpske delegacije u poseti Hrvatskoj u video snimku na Fejbuku nazvao Knin „srpskim i okupiranim“ i poželeo da se nad njim ponovno vijori srpska zastava.

Video je, ponovio je Stojković, snimio neko drugi, a na njegovom nalogu se pojavio zato što ga je neko označio u toj objavi. 

„S čovekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam lično nikakve veze. On je bio jedan od 5,6 snimatelja koji uopšte nije ni snimao našu pravu dobronamernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem“, dodao je Stojković i zaključio da probleme iz prošlosti treba rešavati mimo humanitarnih udruženja, te dodao da je Knin primer dobrih i ljudskih odnosa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.