“Podržaću kandidata demokrata na izborima, i ako to bude Sanders…”

0
Beta - AP Photo/Markus Schreiber

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je danas da će podržati kandidata Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima bez obzira ko to bude, iako izražava nepoverenje prema senatoru Berniju Sandersu, jednom od favorita za nominaciju.

Klinton, koja je pobedila Sandersa na unutarstranačkim izborima za predsedničkog kandidata demokrata 2016. godine, izjavila je u novom dokumentarnom filmu “Hilari” da senatora iz Vermonta “niko ne voli” i da “niko ne želi da radi s njim”.

Međutim, ona je danas na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde promoviše četvročasovni dokumentarac, rekla da je njen prioritet smenjivanje predsednika SAD Donalda Trampa.

“Sačekaću da vidim koga ćemo nominovati (za predsedničkog kandidata). Podržaću tog kandidata, a neće vas iznenaditi ako kažem da je imperativ da penzionišemo aktuelnog predsednika”, kazala je Klinton.

Unutarstranački izbori za kandidata Demokratske stranke počeli su 3. februara i trajaće do 6. juna. Posle izbora u tri savezne američke države, Ajovi, Nju Hempširu i Nevadi, Sanders ima prednost u odnosu na druge favorite, Pita Butidžidža, Džozefa Bajdena, Elizabet Voren i Ejmi Klobučar.

(Beta)