“Podrška za moju braću”: Zezali su ga da je “profesionalni mahač peškirom”, ali je Vladimir Štimac davno preskočio uske granice ega

0
Foto: Profimedia

Nije važno da li maše peškirom, ili “uvali zadnjicu” protivniku u krilo i nekako ubaci koš uz koji dobije i dodatno slobodno bacanje. Ne obraća se puno pažnje na gracioznost i potpuno je u drugom planu suvi kvalitet, kada navijači kod nekog prepoznaju srčanost i posvećenost.

Iako je srpska košarka kroz istoriju dala pregršt heroja koji su se proslavili svojim raritetnim talentom, jedan od heroja poslednje reprezentativne generacije je igrač čiji košarkaški talenti nisu uvek u prvom planu.

Ili su, makar kada igra reprezentacija, iza širokog osmeha, raširenih ruku i velike podrške saigračima.

Vladimir Štimac neće putovati u Kinu sa reprezentacijom Srbije na predstojeći Mundobasket.

I dok se u javnosti govori o spisku koji je saopštio selektor Aleksandar Đorđević i dok se nabrajaju igrači koji su izostavljeni i traže razlozi, Štimac ponovo svojim ponašanjem pokazuje ono što nepravedno pada u prvi plan.

Svi smo mi – talentovani i netalentovani, pozvani i nepozvani, sportski tipovi i oni koji su bežali sa fizičkog – navijači srpske reprezentacije.

Samo što se Štimac ne libi da to u svim prilikama i iskaže.

“I na letovanju su sve misli usmerene na SP u Kini! Puna podrška za moju braću”, stoji u njegovoj poslednjoj objavi na Instagramu, ispod slike na kojoj Štimac sa sinom sedi pored natpisa u pesku – Napred Srbija.

Sa sve podignuta tri prsta Štimca seniora i Štimca juniora.

Pozitivna energija i podrška će biti neophodne “Orlovima” na Mundobasketu, a nedak je dobro to i javno pokazati.

Štimac je po ko zna koji put to uradio bez trunke sujete, svestan da očekivanja bez jakog vetra u leđa nemaju pokriće.