“Štetu od odluka Crne Gore o podizanju ograda za građane Srbije trpi narod sa obe strane granice…”

1
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

Odluke crnogorske vlade da ne otvori granicu sa Srbijom su političke, dok je odluka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo o letovima Montenegroerlajnsa ekonomska mera, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za televiziju Prva ocenila da štetu od odluka Crne Gore o podizanju ograda za građane Srbije trpi narod sa obe strane granice, kao i građani regiona.

Dodala je da je Mađarska za građane Srbije već otvorila granice, da će to od 1. juna uraditi i Bugarska, a ostale zemlje do 15. juna i izrazila očekivanje da će i crnogorska odluka ubrzo biti promenjena.

“Neke država podigle su ograde, mislim kao pripreme za njihove unutrašnje izbore što smatram da nije dobro za njihove građane”, rekla je ona i odluku crnogorskih vlasti nazvala pre svega političkom.

Kako je istakla, Er Srbija nije dobila odobrenje crnogorskih vlasti da leti na njihove aerodrome, a pored dobijenih dozvola za sletanje u Srbiju za 2020. godinu Montenegroerlajns je tražio i dodatne.

“Odluku je doneo Direktorat, a ja kao ministar saobraćaja ne mogu da dozvolim da radim protiv interesa svoje zemlje i svoje nacionalne kompanije”, rekla je ona i zapitala se da li iko u Vladi Srbije treba da kaže Er Srbija ne treba da leti i neka pravi gubitke.

Mihajlović je dodala da su dugovi Montenegroerlajnsa prema Agenciji za kontrolu letenja 7.6 milona evra i dodala da se o tome već nekoliko godina razgovaralo sa crnogorskim vlastima koje su preuzimale razne obaveze.

“Kada nisu izvršavali obaveze onda su bila razna sudska utuženja i oko četiri miliona evra iznose donete presude u korist Agencije za kontolu letenja”, rekla je ona.

Osim toga, crnogorska vlada je donela zakon da će te obaveze preuzeti i izrazila nadu da će se to u nekom periodu i desiti.

1 KOMENTAR

Comments are closed.