“Podgorica bi trebalo da razgovora sa Srbima, a Srbija ima želju, obavezu i ljudsku dužnost da pruži podršku srpskom narodu…”

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom događaja u Crnoj Gori da bi “zvanična Podgorica” trebalo da razgovara s tamošnjim Srbima, a rekla je i da Srbija “može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore”.

“Za Srbiju je veoma važno da se sačuvaju prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori”, rekla je ona tokom posete Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Ukazala je da je “naša ustavna obaveza i ljudska dužnost, kao i želja, da pružamo podršku srpskom narodu u toj zemlji”, a “to je tema i u razgovorim sa nekim međunarodnim zvaničnicima”.

Brnabić je ocenila da, međutim, “zvaničnici Crne Gore nisu do sada bili previše otvoreni za razgovore o ovim temama”, dok je Srbija “uvek tu da razgovaramo ukoliko i druga strana bude na to spremna”, objavljeno je na sajtu Vlade.

Naglasila je da se ne može napredovati bez regionalne stabilnosti i pozvala vlasti Crne Gore na “normalan i konstruktivan dijalog sa Srbima, pre nego s Beogradom”.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Osta ova žena upamćena u Srbiji kao “Sramna Ana”, mada u odnosu na nadimke “saboraca” može se reći da je dobro prošla.
    Ako ima imalo časti abdiciraće uskoro, dok i ostatak porodice nije uvukla u sopstvene malverzacije, koje su već svima dojadile, a izgleda i njihovim gazdama!?

Comments are closed.