Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom događaja u Crnoj Gori da bi „zvanična Podgorica“ trebalo da razgovara s tamošnjim Srbima, a rekla je i da Srbija „može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore“.

„Za Srbiju je veoma važno da se sačuvaju prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori“, rekla je ona tokom posete Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Ukazala je da je „naša ustavna obaveza i ljudska dužnost, kao i želja, da pružamo podršku srpskom narodu u toj zemlji“, a „to je tema i u razgovorim sa nekim međunarodnim zvaničnicima“.

Brnabić je ocenila da, međutim, „zvaničnici Crne Gore nisu do sada bili previše otvoreni za razgovore o ovim temama“, dok je Srbija „uvek tu da razgovaramo ukoliko i druga strana bude na to spremna“, objavljeno je na sajtu Vlade.

Naglasila je da se ne može napredovati bez regionalne stabilnosti i pozvala vlasti Crne Gore na „normalan i konstruktivan dijalog sa Srbima, pre nego s Beogradom“.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Sramna Ana nema srama!
    19. maja 2020. 20:28

    Osta ova žena upamćena u Srbiji kao "Sramna Ana", mada u odnosu na nadimke "saboraca" može se reći da je dobro prošla. Ako ima imalo časti abdiciraće uskoro, dok i ostatak porodice nije uvukla u sopstvene malverzacije, koje su već svima dojadile, a izgleda i njihovim gazdama!?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.