Koordinator Opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Djerlek izjavio je danas da podaci treći dan zaredom pokazuju da situacija u tom gradu ulazi u mirniju fazu, ali je pozvao gradjane da se pridržavaju epidemioloških mera.

„Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje. Bilo je ranije po 400 ljudi, a juče smo imali izmedju 200 i 250 pregleda. Ranije smo imali i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podacimi me raduju, ali ne želim da se opustimo“, objasnio je Djerlek za Radio televiziju Srbije.

Kako je kazao, situacija se stabilizuje i u Tutinu, a najveći je problem Sjenica iz koje dolazi više od 70 pacijenata.

Istakao je da gradjani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest i dodao da dalji tok bolesti mnogo zavisi od gradjana Novog Pazara, Sjenice i cele Srbije.

„Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu, medjutim s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio mi se ponašamo kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako da će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljost, disciplinu i rad“, rekao je Djerlek.

Apelovao je na gradjane da se pridržavaju epidemioloških mera.

„Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam gradjani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mera.

U opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi 226 pacijenata.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-444-od-16-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.