Tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola, izjavio je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

On je za RTS rekao da je najviše zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu, a vozač je čim se otreznio odveden kod sudije i izrečena mu je kazna zatvora od 45 dana, prenosi N1.

Pored toga, otkrivena su i dva vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – u Kragujevcu i Somboru.

Vida je naveo da tokom novogodišnje noći nije bilo incidenata niti težih saobraćajnih nezgoda.

„Tome je svakako doprinela i saobraćajna policija koja je pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega je akcenat bio na otkrivanju prekršaja u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola“, rekao je Vida.

Na pitanje koje prekršaje su vozači najčešće pravili, Vida kaže da su najčešći prekršaji prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa i ističe da se saobraćajna policija usmera da otkriva upravo te prekršaje, jer oni najviše utiču na bezbednost saobraćaja.

Istakao je da preliminarni podaci pokazuju da je godina za nama statistički gledano po pitanju bezbednosti saobraćaja najbolja od kada se ova merenja vrše. „Imamo najmanji broj poginulih lica od kada se prati bezbednost saobraćaja u Srbiji“, rekao je Vida i ukazao da je prošle godine bilo više stradalih pešaka i biciklista.

Tokom 2019. je 27 biciklista više stradalo nego 2018. godine, dodao je Vida.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.