Nezavisna komisija je nakon dva dana „natezanja“ donela odluku da je debata predsedničkih kandidata u SAD, zakazana za 15. oktobar, i zvanično otkazana.

Nakon što je prošle nedelje objavljeno da je Donald Tramp zaražen koronavirusom, komisija je odličila da se ta debata, koja je trebalo da se održi u Majamiju, pretvori u virtuelno sučeljavanje.

Tramp je to odbio, a brojni komentatori nazvali su taj čin „kukavičkim“.

„Sada je očito da neće biti debate 15. oktobra, pa će se Komisija koncentrisati na pripreme za poslednju predsedničku kampanju koja bi trebalo da se održi u Nešvilu“, navodi se u saopštenju Komisije.

Tramp i Bajden su se suočili na gotovo dvosatnoj debati 29. septembra u Klivlendu, a rekacije su bile oprečne. Jedni su smatrali da je Tramp bio bolji od Bajdena jer ga je „izveo na svoj teren uvreda i neprijatne rasprave“, dok su drugi istakli da je Bajden i na tom terenu imao „nekoliko veoma značajnih i oštrih teza“.

Ipak, najveći broj ljudi bio je zgrožen načinom na koji je rasprava vođena, pa je nedavna potpredsednička debata došla kao melem na ranu.

Zato je debata u Nešvilu veoma važna, a biće zanimljivo videti hoće li Bajden promeniti taktiku jer Tramp sasvim sigurno neće.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-455-od-8-oktobra/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.