Večeras se pod sloganom „Dare To Dream“ u Tel Avivu održava finalno veče Evrovizije tokom kojeg će, pored 26 finalista među kojima je i naša predstavnica Nevena Božović, nastupiti i Madona.

O pobedniku se polemiše još pre nego što su izabrani finalisti, a prognoze kažu da će se predstavnica Srbije Nevena Božović sa pesmom “Kruna” plasirati od 12. do 15. mesta, makar ako je verovati svetskim kladionicama “Vilijam Hil” i “Bet365”.

Aktuelni favorit takmičenja je Dankan Lorens iz Holandije i njegova pesma „Arcade“, a ukoliko se ostvare predviđanja kladionica, ovo bi bila peta pobeda Holandije, koja je poslednji put pobedila 1975. godine.

Na drugom i trećem mestu za sad se nalaze Australija i Švedska, odnosno Kejt Miler Hajdke sa pesmom “Zero Gravity” i Džon Lundvik sa pesmom “Too Late for Love”.

Srbija se kotira bolje od predstavnika ostalih država članica nekadašnje Jugoslavije jer prema kvotama većine kladionica na listi 26 takmičarskih zemalja Srbija drži 15. mesto po mogućnosti da pobedi na Eurosongu, dok se Severna Makedonija nalazi na 17. mestu, a Slovenija na 21. poziciji.

Među zemljama u regionu mesto u finalu izborila je i Albanija, koja se kotira na 24. mestu od 26 takmičarskih zemalja.

Crna Gora, odnosno grupa D mol sa pesmom “U raju”, kao i predstavnik Hrvatske, Roko Blažević sa pesmom “Dream”, nisu prošli dalje.

U drugoj polufinalnoj večeri, svoj plasman obezbedili su predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Iz prve polufinalne večeri će im se pridružiti Srbija, Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Pored pomenutih zemalja koje su svoje učešće obezbedili takmičenjem, direktan prolaz imaju Velika Britanija, Italija, Španija, Nemačka, Francuska i domaćin Izrael.

Finale će biti održano u „Expo“ hali u Tel Avivu, a na njemu će u revijalnom delu nastupiti pop zvezda Madona, koja će tom prilikom otpevati dve pesme, što je potvrđeno nakon višenedeljnih pregovora.

Ove godine Bugarska i Ukrajina neće učestvovati na takmičenju – Bugarska iz finansijskih razloga, dok ukrajinski pobednik nije hteo da potpiše ugovor, a njihov drugi i treći izbor je odbio da ide u Tel Aviv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.