Počinje akcija MG Mivele „Od srca za Tiršovu“ – priključi se i ti

  0

  Kardiovaskularna oboljenja predstavljaju gorući zdravstveni problem u Srbiji. Više od 50.000 naših sugrađana svake godine izgubi bitku sa nekom od bolesti srca i krvnih sudova, dok od hiljadu rođenih mališana čak šest do osam njih ima neku od srčanih mana.

  Prevencija i adekvatno lečenje ključ su za zdraviji život budućih generacija. Tu bitku – bitku zdravlja, zajedno sa malim hrabrim srcima biju i lekari Službe kardiologije i kardiohirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

  U želji da im pruži podršku Mg Mivela, zajedno sa svojim partnerima IDEA i Roda trgovinskim lancima, pokrenula je akciju „Od srca za Tiršovu“. Od svake prodate boce, u periodu od 26. decembra ove godine do 10. februara naredne, odvajaće se po dinar za Službu kardiologije i kardio-hirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

  ,,Univerzitetska klinika u Tiršovoj jedna je od glavnih zdravstvenih institucija u Srbiji u kojoj se godišnje obavi preko 250 kardioloških operacija i intervencija i upravo zbog toga je svaki vid podrške i pomoći od neprocenjivog značaja za lečenje i negu najmlađih“, izjavio je Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečije kilinke u Tiršovoj.

  Ministarstvo zdravlja Republike Srbije priključilo se akciji „Od srca za Tiršovu“ i isti iznos koji se za ovu univerzitetsku dečju kliniku prikupi tokom akcije u kojoj učestvuju i građani, ministarstvo će dodatno uložiti u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za lečenje. Novac od akcije i Ministarstva zdravlja će biti namenjen nabavci medicinske opreme i aparata.

  Priključite se akciji, pogledajte u svoje srce i pomozite da i druga kucaju zdravo!