Početak radova na izgradnji NCR kampusa u Beogradu

    0

    Korporacija NCR u Srbiji započela je radove na izgradnji svog najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Bloku 42 na Novom Beogradu. To će biti najveći kampus NCR korporacije u Evropi. Vrednost investicije u izgradnju objekta je oko 90 miliona dolara, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine. Početak radova na izgradnji su svečano označili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik i CEO korporacije NCR Michael D. Hayford.

    „Opredelili smo se da nastavimo našu investiciju u Srbiji zbog velikog broja talentovanih ljudi, dobre infrastrukture, pozitivnih ekonomskih kretanja i podrške države prema investitorima. Izgradnjom kampusa u Beogradu, podići ćemo naše prisustvo u Srbiji na sledeći nivo. To će zaista biti naša platforma za inovacije i predstavljaće značajan korak napred za naše poslovanje širom sveta“, izjavio je Michael D. Hayford, predsednik i CEO korporacije NCR.

    Zgrada NCR kampusa zauzimaće površinu od oko 30.000 m2 i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora u kojima će moći da radi preko 4.200 zaposlenih. Pri projektovanju kampusa, predviđeno je korišćenje najnovijih tehnologija i moderan  radni prostor sa mnogobrojnim dodatnim sadržajima, kao što su prostorije za relaksaciju, igru i rekreaciju, kantina i kafe.

    „Srbija je veoma važna za NCR, imajući u vidu da je upravo Beograd definisan kao jedna od strateških lokacija za razvoj, unapređenje i inovacije. Uložili smo milione u najmodernije tehnologije u oblasti interakcije sa korisnicima koje pružamo ovde, u Beogradu. Zaposleni NCR-a u Srbiji su među najboljima, a timovi koji rade ovde pomažu u poslovanju nekim od najvećih trgovaca, bankama i lancima restorana širom sveta. Izgradnjom kampusa, mi menjamo budućnost  i gradimo novi dom za NCR inovacije i naše zaposlene u Srbiji“,