Korporacija NCR u Srbiji započela je radove na izgradnji svog najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Bloku 42 na Novom Beogradu. To će biti najveći kampus NCR korporacije u Evropi. Vrednost investicije u izgradnju objekta je oko 90 miliona dolara, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine. Početak radova na izgradnji su svečano označili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik i CEO korporacije NCR Michael D. Hayford.

„Opredelili smo se da nastavimo našu investiciju u Srbiji zbog velikog broja talentovanih ljudi, dobre infrastrukture, pozitivnih ekonomskih kretanja i podrške države prema investitorima. Izgradnjom kampusa u Beogradu, podići ćemo naše prisustvo u Srbiji na sledeći nivo. To će zaista biti naša platforma za inovacije i predstavljaće značajan korak napred za naše poslovanje širom sveta“, izjavio je Michael D. Hayford, predsednik i CEO korporacije NCR.

Zgrada NCR kampusa zauzimaće površinu od oko 30.000 m2 i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora u kojima će moći da radi preko 4.200 zaposlenih. Pri projektovanju kampusa, predviđeno je korišćenje najnovijih tehnologija i moderan  radni prostor sa mnogobrojnim dodatnim sadržajima, kao što su prostorije za relaksaciju, igru i rekreaciju, kantina i kafe.

„Srbija je veoma važna za NCR, imajući u vidu da je upravo Beograd definisan kao jedna od strateških lokacija za razvoj, unapređenje i inovacije. Uložili smo milione u najmodernije tehnologije u oblasti interakcije sa korisnicima koje pružamo ovde, u Beogradu. Zaposleni NCR-a u Srbiji su među najboljima, a timovi koji rade ovde pomažu u poslovanju nekim od najvećih trgovaca, bankama i lancima restorana širom sveta. Izgradnjom kampusa, mi menjamo budućnost  i gradimo novi dom za NCR inovacije i naše zaposlene u Srbiji“, izjavila je Marija Živanović-Smith, viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR.

NCR u Srbiji posluje već osam godina i zapošljava više od 3.100 talentovanih i većinom mladih ljudi, koji se bave rešavanjem najrazličitijih tehničkih izazova i pružaju podršku klijentima širom sveta.

„Otvaranje kampusa daće značajan doprinos nastavku zapošljavanja velikog broja ljudi, ali i okupiti sve naše zaposlene na jednom mestu, u savremenom radnom okruženju. Osim toga, predstavljaće i odraz naše kompanije kao lidera u oblasti digitalnog poslovanja, imajući u vidu da je vizija NCR-a da postane vodeći softverski i servis provajder u finansijskoj, maloprodajnoj i ugostiteljskoj industriji“, izjavio je Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku.

Na ceremoniji povodom obeležavanja početka gradnje NCR kampusa prisustvovali su i Ana Brnabić, predsednik Vlade Republike Srbije, Kyle Scott, ambasador SAD-a u Srbiji i Owen Sullivan, COO korporacije NCR.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.