„Razgovori sa studentima bili su konstruktivni, verujemo da smo korak bliže dogovoru. Sutra nastavaljamo i verujemo da ćemo na najbolji način doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici“, rekla je rektorka Beogradskog univerziteta, Ivanka Popović, posle sastanka sa studentima koji drže Rektorat u blokadi, javio je N1.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a uoči razgovora nije bilo izjava za medije.

Studentikinja Valentina Reković kaže da su tokom razgovora bili odgovorni i da se nisu ponašali kao mala deca „kako neki članovi SNS govore“.

„U konsultaciji sa profesorima koji su nas podržavali, zaključili smo da nam je u interesu da što pre na čistac izvadimo doktorat Siniše Malog, da univerzitet što pre počne da radi na rešenju tog problema, razgovori su se vodili u tom pravcu. Blokada ostaje dok pregovori traju, nema ulaska službenika“, rekla je Reković.

Sastanak rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i studenata koji drže u blokadi zgradu Rektorata počeo je ranije danas, u 10 časova.

Rektorka Popović prethodno je osudila upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata, ocenivši da je time ugrožena autonomija Univerziteta.

Nakon toga su studenti, koji su Rektorat blokirali, izjavili da su spremni „da brane rekotrku“ od mogućih napada zbog stava koji je iznela.

Tada su istakli i da su spremni na pregovore i kompromis.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.