Protest taksista i u narednim danima: “Poštujte zakone koje ste doneli”. Zorana Mihajlović: “Nijedna blokada grada nije dobra za građane”

4
FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Najbrojnija taksi udruženja danas su u 13.00 časova počeli protest prilikom kog su blokirali neke od centralnih gradskih ulica.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Protest je krenuo iz četiri pravca, taksi vozila su se u kolonama uputili ka centru grada sa Novog Beograda (Blok 70), Palilule (bivša hala „Pionir“), Voždovca (Kumodraška) i Čukarice (Obrenovački put).

Taksisti su nezadovoljni i radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, prenosi RTS.

Osim blokiranih ulica, od podneva je skoro bilo nemoguće dobiti slobodan taksi. Tačno u podne prestali su sa radom kol-centri najvećih taksi udruženja.

Kako su saopštili organizatori, cilj okupljanja je “ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa “, preneo je Blic.

“Nesprovođenje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucije bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona bi trebalo da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu”, kaže Aleksandar Bijelić, jedan od čelnika beogradskih taksista.

“Nijedna blokada grada nije dobra za građane”, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i pozvala taksiste i njihova udruženja i kompanije da poštuju zakon.

Nisu građani krivi zbog onog što traže taksisti i udruženja, istakla je ministarka.

“Građani trpe, a ne dobija se rezultat, a to je poštovanje zakona”, rekla je Zorana Mihajlović i podsetila da su izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju usvojene prvo na Vladi Srbije, zatim u Narodnoj skupštini i da je taj zakon na kraju potpisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Zakon mora da se sprovede”, poručila je ona i pozvala taksiste i finansijere kompanija koje ne poštuju zakon da se registruju u skladu sa zakonom i poštuju zakon.

4 KOMENTARA

  1. Kada vrate ojadjenim gradjanima pare sto su opljackali pred bolnicama grobljima aerodromu i BAS dozvoliti im da rade.Do tada zabranu za sve taksiste!!!!!!Cameo i cargo takovska 41 do koteža 400din,auto cist,klima radi,vozač ljubazan

  2. Kompletan haos! U centar grada se više uopšte ne može. Radnim danima štrajkovi, svaki vikend paradiranje! Radi ko šta hoće!

Comments are closed.