Počeo Exit: Otvorene kapije Petrovaradinske tvrđave za jubilarni 20. festival

0
Foto Beta

(Beta) – Kapije Petrovaradinske tvrdjave otvorene su večeras za 20. izdanje muzičkog festivala Egzit (EXIT) u Novom Sadu, nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa.

Festival otvaraju popularni di-džej izvodjači Ameli Lens, Snake i Roni Size na pozornici Main Stage, uz domaću elektro alternativnu rok grupu Buč Kesidi, hrvatske rok pankere Hladno pivo i pop trep pevačicu Senidah. 

Za sada nema većih gužvi jer se procedura za ulazak prolazi brzo. Najteži deo u vezi sa procedurama posetioci su prošli pre ulaska. 

Osnivač festivala Dušan Kovačević uputio je poruku posetiocima da su festivalske kapije otvorene vrlo brzo, “nakon svega što smo prošli”. 

“Verujem da ćemo svi morati da protrljamo oči kako bismo bili sigurni da ne sanjamo. Već mogu da osetim da će nas energija svih nas ujedinjenih vinuti u višu dimenziju postojanja”, naveo je Kovačević. 

Poručio je posetiocima “da se pripreme za doživljaje koje nikada do sada nisu imali, da promene živote na bolje”. 

“Zaboravimo naše strahove i strepnje, otvarajući se za energiju slobode i veru da kada smo ujedinjeni možemo sve. Da možemo promeniti svet”, naveo je Kovačević. 

Osim vaučera, za ulazak na Egzit traži se i zeleni digitalni sertifikat, a nevakcinisani moraju da imaju negativan PCR ili antigenski test. Organizatori su za posetioce obezbedili besplatno antigensko testiranje. 

Kada je reč o ostalim merama, sve što vazi za državljane Srbije, važi i za posetioce festivala. 

Do kraja festivala, 11. jula, nastupiće Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Jonas Blu, Pol Kalkrebrener, Tiga, Solomun, Maseo Pleks, Robin Šulc. 

Pred publiku stižu i Lajbah, Amira Medunjanin, Rundek i ekipa, Obojeni program, Lav hanters, Remedi, Sanšajn i brojni drugi izvodjači.