“Počeli smo da slavimo poraze reprezentacije kao Srbi Kosovsku bitku…”

0

Posle ovog Evropskog prvenstva hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji nije dovoljno poređenje njihovog selektora Zlatka Dalića sa bivši srpskim selektorom Mladenom Krstajićem, već su doživeli i da njihove rezultate komentatori i analitičari porede sa Kosovskim bojem.

Trener Intera iz Zaprešića Ilija Lončarević komentarisao je “rasulo u reprezentaciji” izazvano kontroverznim izjavama i kiksevima protiv Španije.

Neodgovorno ponašanje nekih igrača tokom utakmice – Gvardiol pio vodu kod suprotne aut linije, Rebić menjao kopačke usred utakmice i baš tada pala dva gola – izazvalo je brojne kritike. Među kritičarima je bio i Robert Prosinečki, kome je Rebić odgovorio na Instagramu, pa obrisao svoj nalog.

„To je stvar odluke da se neke stvari rešavaju drastično. Je li Ante Rebić, bez obzira na neoprezan, čak sirov izlazak s tom izjavom, još vruć od svega toga, napada zbog one situacije s kopačkama… Treba li ići drastično? Treba ako je Rebić s tom izjavom narušio atmosferu u reprezentaciji. No, mora li biti odmah udaljen? Jer takmičenje se završilo“, rekao je Lončarević.

Zatim je napravio zanimljivo poređenje odnosa hrvatske javnosti prema porazu reprezentacije od Španije.

„Imam neke svoje primedbe u vezi naših komentatora na televiziji. Prvo, hteo bih da budu konkretniji. Ja samo slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalnom ovom, o odličnom rezultatu, odličnih 10 minuta protiv Čeha, Španaca. Počeli smo slaviti poraze kao Srbi Kosovsku bitku. Pa ne možemo baš slaviti poraze“, zaključio je hrvatski trener.