Predsednik Narodne skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić primio je danas rusku vakcinu protiv koronavirusa „Sputnjik V“ na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

„Protiv kovida se možemo boriti vakcinama ako su one bezbedne i efikasne. Za sada nije zabeležen slučaj da nisu. Zato smo mi i ovde. Cilj je bio da se pokaže da državni funkcioneri učestvuju i imaju poverenje u proces vakcinacije. Zato smo i primili vakcinu. Bićemo srećni da spasimo svaki ljudski život“, rekao je, između ostalog, Dačić, nakon što je primio vakcinu.

On je dodao i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe primiti neku od sledećih vakcina koja bude stigla u Srbiju, ali da ne zna da li će to biti kineska ili neka druga.

Pored Dačića, ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek takođe su primili su rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

U Srbiju je nedavno stigao prvi kontigent od 2.400 doza ruske vakcine „Sputnjik V“.

Podsetimo, prva građanka naše zemlje koja je primila vakcinu protiv korona virusa je premijerka Ana Brnabić. Ona je zajedno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darijom Kisić Tepavčević i epidemiologom dr Predragom Konom krajem decembra primila Fajzerovu vakcinu.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-novogodisnji-dvobroj-nedeljnika-br-468-469/

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.