Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa: Evo kako se prijaviti

0

Uz imunizaciju protiv koronavirusa, počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Svi koji žele da prime vakcinu protiv te bolesti mogu da se prijave preko portala e-Uprave. Vakcinacija počinje 15. oktobra.

Svi koji žele da se prijave za vakcinu protiv sezonskog gripa – moraju da popune upitnik i podnesu zahtev.

Direktor Кancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da od 15. oktobra kada krene vakcinacija dobijaće pozive preko SMS poruka i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa.

Navodi da se do sada prijavilo oko 3.500 građana.

“U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje ‘Batut‘ prioritetna grupa za sezonski grip su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja”, naveo je Jovanović.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

“To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu”, zaključio je Jovanović.