Počela sednica Kriznog štaba: Očekuju se odluke o novima merama protiv koronavirusa

1
Foto: Profimedia

Oko 12 časova počela je sednica Kriznog štaba posle koje se očekuje saopštavanje odluke o novim merama radi usporavanja širenja koronavirusa, preneo je RTS.

Prema poslednjem preseku u Srbiji je od COVID-19 obolelo još 357 osoba, a preminulo 11, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34. Trenutno su aktivna 3.173 slučaja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Кrzni štab danas odlučivati i najverovatnije uvesti dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas, koji, kako kaže, vidi kao jedini spas i način da se uspori širenje virusa.

Zbog rasta broja zaraženih, vanredna situacija uvedena je u više od 20 opština i gradova i podrazumeva preduzimanje posebnih mera.

Epidemiolozi kažu da je situacija nesigurna u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Užicu, ali da se u nekim delovima beleži i poboljšanje, kao u Кragujevcu.

1 KOMENTAR

  1. …lekari probudite se, ukinimo ovu psihozu od virusa, imate svu podrsku naroda i za pomoc i za povecanje plate…vi ste nasi heroji…progovorite, ukinimo mere gde nas tretiraju kao kucice…hocemo poverenje u zdravstvo…hocemo normalan zivot kao u Belorusiji, Svedskoj, Danskoj itd…

Comments are closed.