Počela prijava za dodelu sredstava za udžbenike u Beogradu

0
Beta - AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Roditelji dece koja polaze u prvi i drugi razred osnovne škole u Beogradu, od danas do 30. septembra mogu da se prijave na javni poziv Fondacije za mlade talente za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u vrednosti četiri udžbenika, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za Beoinfo kazao da je reč o dodeli bespovratnih novčanih sredstava u vrednosti udžbenika za srpski, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik, a sredstva iznose oko 6.000 dinara.

Za konkurisanje je potrebno Fondaciji za mlade talente dostaviti potvrdu iz škole da dete pohadja prvi ili drugi razred na kojoj će morati da stoji od kog izdavača se koriste udžbenici za taj razred, očitanu ličnu kartu za one koje su čipovane a ukoliko nisu onda kopija lične karte i kopija platne kartice na kojoj se vidi broj žiro-računa.

Vesić je kazao da roditelji mogu da se prijave onlajn, pošalju poštom prijavu ili dodju i predaju prijavu Fondaciji za mlade talente.

„Dogovorili smo sa svim osnovnim školama, kojih ima više od 180 na teritoriji Beograda, kao i sa Ministarstvom prosvete, da će sekretari u školama pomagati roditeljima da se onlajn prijave u samoj školi. Nećemo čekati 30. septembar da se svi roditelji prijave da bismo podelili novac, nego kako se budu prijavljivali i kada komisija ustanovi da su svi uslovi ispunjeni, u roku od nekoliko dana dobijaće novac na žiro-račun“, istakao je Vesić.

Oni roditelji koji se prijave onlajn, odmah će uz potvrdu da im je prihvaćena prijava, dobijati od Grada Beograda tačan iznos sredstava koji će im biti uplaćen na račun, dodao je Vesić

On je podsetio da će roditelji čija deca pohadjaju treći, četvrti, peti i šesti razred biti pozvani od 1. septembra kada počinje i podela tableta.

„Tableti će imati karticu Telekoma Srbije sa besplatnim internetom i šifru, odnosno kod za korišćenje digitalnih udžbenika. Tako da će svih 67.592 dece dobiti svoje tablete. Bez obzira na imovinsko stanje roditelja, svako dete će dobiti tablet“, istakao je Vesić.