Počela isplata 100 evra za 950.000 penzionera, ali uz dva uslova…

7
Foto: Profiemdia

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950 hiljada penzionera koji imaju tekući račun u Banci “Poštanska štedionica” i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

U saopštenju ministarstva navodi se da je juče isplaćena jednokratna pomoć za oko 100 hiljada penzionera, koji su u petak mogli i da raspolažu novcem.

Mali je rekao da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima, koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

“Danas, u filijalama ‘Poštanske štedionice’ penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći u dinarskoj protivrednosti… Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u toj banci, ‘Poštanska štedionica’ otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura ‘Poštanske štedionice’, kao i na šalterima pošta”, rekao je Mali.

Mali je dodao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

On je naveo i da će sve ekspoziture banke u subotu, 16. maja, raditi sa produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

“U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije”, naveo je ministar.

(Beta)

7 KOMENTARA

  1. Kako vas nije sramota!!!Baka koja je na žalost nepokretna ima 84 godina treba da ide u drugo selo (jer u njenom nema pošte) da čeka u redu sa stotinama drugih penzionera….znači da bira ili 100e ili njeno zdravlje.Jel to nije moglo na kucnu adresu kao penzija, SRAMOTA!!! Sa ovih 100e ste mislili da kupite još neki glas ali samo ste sebi štetu naneli.Jedan unuk i baka koji su na prošlim izborima glasali za vas sada na ovim sledećim neće.SRAMOTA!!!!!!!!!!

  2. OVAJ vUČIĆEV IZBORNI POKLON PENZIONERIMA I OSTALIM PUNOLETNIM GRADJANIMA 0D 100 EVRA,,LIČI NA PODMIĆIVANJE STANOVNIKA sRBIJE PRED IZBORE 21 JUNA.kAKO SU OBEĆALI,MNOGI ĆE DOBITI I 5 HILJADA ZA ODLAAZAK U BANJE! tO JE PLUS NADA G. vUČIĆA.tE PARE NE BI STIGLE NI DEO kOPAONIKA,I DO “POSLEDNJE CIGLE”,A KAMOLI DO SIROMAŠNIH STANOVNIKA,KOJI NISU NIKAD BILI U BANJI!

  3. Moj otac prima penziju na kućnu adresu i nepokretan je, niko od ukućana nema ovlašćenje da podiže penziju, Da ode sa krevetom do pošte? Da li to znači da je sva ova gungula oko 100e sprdnja? Da, znači!

  4. A dva uslova će biti objavljena kada sirotinja digne pare, e onda će da se novac ne sme dizati dok svima ne uplate, pa će smisle “minus” kamatu.

  5. “Puna su im usta” brige o penzionerima, o njihovom zdravlju, egzistenciji a sada prrimoravaju onih 300.000 koji penziju primaju na kućnu adresu, da moraju da idu poštu da bi podigli 100 ev. i tako ih direktno islažu riziku od virusa ! Dva su ključna razloga za takvu odluku. 1.) S obzirom da vlast zna da su to uglavnom teži bolesnici, često i nepokretni, AV računa da veći deo novca, od tih penzionera, neće ni biti podignut jer da su mogli da hodaju i do sada bi podizali penzije u Pošti ili bankama a ne bi plaćali preko 300 din 2 puta mesečno kada im poštari donose na adresu. 2) AV zna da tih 300.000 penzionera zbog svog zdravstvenog stanja i do sada nije izlazio na izbore, pa tako da mu oni i nisu bitni jer nisu njegovi glasači !!!!

  6. Prvo rekoše da “pomoć” od 100 eur leže 15-tog…. Sada je 16-ti i od novca nema ništa. Da nije ovaj maznuo pare i zapalio u -Bugarsku?

    • Ni do dan danas 23.5.2020. nisu nekima legle te pare. Ja lično mislim da su neki pokupili isključivo za sebe više puta po 100e, a cela ova priča je jedna velika markentišks kampanja..

Comments are closed.