“Po pitanjima koja su mi postavljali, jasno se vidi da su mu tretirali kao osumnjičenog…”: Bastać posle policijskog saslušanja u slučaju “Lešnjak”

1
Foto: Printcreen Nova S

Predsednik opštine Stari grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde dao je jutros izjavu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala povodom slučaja “Lešnjak”, javio je N1.

“Jutros, malo posle sedam časova, policija je došla na moju kućnu adresu. Povod je lažna prijava koju je Lazar Lešnjak izneo u specijalnoj emisiji na televiziji Pink”, naveo je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać u svom saopštenju koje je preneo Danas.

„Kako su mi advokati rekli, u pravnom smislu reč je o protivpravnom aktu u kome mene, subotom u ranim jutarnjim časovima defacto hapse, iako sam, kada sam tamo došao, dao izjavu u svojstvu građanina. Po pitanjima koja su mi postavljali, jasno se vidi da su me tretirali kao osumnjičenog“, rekao je Bastać. 

Sve ovo se, kako je istakao, dešava nakon što policija već nedeljama „kampuje“ u opštini i saslušava svakog ko je sa njim popio kafu, u pokušaju da, kako je rekao Bastać, dokažu nedokazivo.

„Tvrdim da je nedokazivo, jer se ništa od toga o čemu su me pitali nikada nije desilo. Nikada nije bilo sastanka na kome sam maltretirao Lešnjaka, nikada od njega nisam tražio nikakve pare“, istakao je on. 

Pravi povod za privođenje, kako je naveo, bilo je skidanje Vučićeve slike sa nadvožnjaka.

„On me je nakon toga u još jednoj specijalnoj emisiji na TV Pink, na bazi dogovora sa Lešnjakom, i optužio i osudio. Sve što se dešava nakon toga jeste zloupotreba institucija od kojih se traži da pronađu nekakve dokaze za moje hapšenje. Odbio sam da idem na njegov poligraf i učestvujem u tom ružičastom rijaliti postupku, naglasio je Bastać. 

Kako je naveo, odbija da ćuti, iako zna da se neće završiti na ovom.

„Znam da će nastaviti da me proganjaju kao osobu koja obaveštava javnost o tome kako Vesić, Vučić i ostatak SNS-a maltretiraju Beograđane, uništavaju Srbiju i bezočno kradu. Neće me ni uplašiti, ni sprečiti ovim montiranim političkim procesom u pokušaju“, rekao je Bastać.

Marku Bastaću je jutros, nešto posle 7 časova, policija uručila poziv da u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa slučajem Lešnjak i on je odmah krenuo sa njima.

Posle davanja izjave u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bastać nije zadržan od strane nadležnih.

N1 navodi i da je isti poziv kao i Bastać – da u svojstvu građana daju izjavu policiji u vezi sa slučajem Lešnjak, dobilo još nekoliko osoba, koje su se, takođe, odmah odazvale tom pozivu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su po nalogu Višeg javnog tužilaštva Marko Bastać i još četiri osobe jutros pozvane da policiji daju izjavu u svojstvu građana u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom navoda uzbunjivača i bivšeg funkcionera opštine Stari grad Lazara Lešnjaka.

“Više javno tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela iznuda. Nakon davanja izjava u prisustvu advokata svi su napustili službene prostorije policije”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Predsednik opštine Stari grad i funkcioner Stranke Slobode i pravde Marko Bastać izjavio je, početkom novembra, da je spreman da ode u policiju na informativni razgovor zbog optužbi o umešanosti u korupciju i mučenje, koje je izneo njegov kum Lazar Lešnjak ističući da se to o čemu Lešnjak govori nikada nije dogodilo.

On je tada izjavio da “pretpostavlja da Lešnjak neistine iznosi jer je ucenjen, ali da ne zna čime”.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je početkom novembra da je formiralo predmet i da vrši provere u vezi sa tvrdnjama koje je protiv Bastaća izneo Lazar Lešnjak.

Lešnjak je naveo da je kao kum Marka Bastaća pratio bespravnu gradnju na Starom gradu, a da ga je jednog dana (ne navodeći kog), Bastać vezao i mučio punih devet sati jer mu nije doneo reket.

Lešnjak je u obraćanju medijima rekao da je, pored njega, Bastać vezao još dvojicu, ali ih je naknadno pustio.

1 KOMENTAR

  1. Znaci za Bastaca kao lazova nama prozektor u oci dok ne propeva sam, kako mucio svog vencanog kuma.
    Neznam dali ste primetili da sve manje, istice da ometa radove da cupa znakove,da donosi blato ispred Skupstine.
    Svemu dodje kraj, nadam se da bi trebao da oseti malo zatvorsku celiju. Al nevidim da mu njegovi, PAJTASI pruzaju podrsku vise postao zrtvovano jagne.

Comments are closed.