“Pluća su mi bila malkice inficirana…”

0
Beta - AP Photo/Alex Brandon

 (Beta-AP) – Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da “apsolutno ništa” više nije preostalo od njegovih simptoma posle infekcije koronavirusom ali je priznao da su, dok je bio u bolnici, lekari utvrdili da su mu pluća “bila malkice inficirana”.

Tramp je ovo izjavio na početku predizbornog televizijskog obraćanja sinoć na televiziji En-Bi-Si (NBC), dok je njegov demokratski rival na predstojećim predsedničkim izborima Džo Bajden istovremeno na sličnom predizbornom događaju nastupao na drugoj televiziji.

Američki predsednik sedeo je na bini bez maske a oko njega na razdaljini od preko metar bilo je nekoliko glasača koji su nosili maske.

Tramp je rekao da se “verovatno” testirao na dan prve televizijske debate sa Bajdenom prošle nedelje kada su njih dvojica bili u istom studiju.

Dva predsednička kandidata, aktuelni predsednik Tramp i njegov demokratski suparnik Bajden sinoć su istovremeno nastupali na dve televizije i iz različitih gradova. Ti događaji su zamenili drugu predsedničku debatu, koja je otkazana zbog zabrinotosti oko zdravlja.