“Pljuvali su nas, udarali, psovali, nije bilo publike ni mobilnih telefona”: Kako je izgledala najčudnija fudbalska utakmica, između Severne i Južne Koreje

0
Profimedia

U Pjongjangu je u utorak odigrana utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. između bivše braće i ljutih rivala, Severne i Južne Koreje.

Nije bilo televizijskog prenosa, ni novinara, ali dešavanja sa duela između Severne i Južne Koreje nisu mogla da ostanu večna tajna, prenosi Mozzart Sport.

Reprezentativcima Južne Koreje su oduzeti mobilni telefoni pre ulaska na stadionu, ali u Seulu ih je dočekalo mnogo novinara koji su želeli da čuju šta se sve dešavalo na neprijateljskoj teritoriji.

Bilo je incidenata, čak i tuče igrača koju je zabeležio ambasador Švedske u Pjongjangu.

“Najvažnije je da smo izvukli živu glavu. Odnosno, da niko nije povređen. Nikada nisam bio akter ovakve utakmice. Na stadionu nikoga nije bilo. Oni su nas udarali, psovali i pljuvali. Čak sam dobio i nekoliko udaraca u lice. Fudbal nije bio u prvom planu. Oni su ovaj meč shvatili kao rat”,rekao je jedan od najboljih igrača Južne Koreje, superstar Totenhema Son.

Ni Portugalac Pinto, selektor Južne Koreje nije bio zadovoljan utakmicom u Severnoj.

“Jeste bilo mnogo tenzija, ali mi se nismo držali dogovora. Nismo dali gol na vreme, posle je domaćin uz pomoć sudije krao vreme, nije se ni igralo u drugom poluvremenu”, poručio je selektor Južne Koreje.