Plenković: Zemljotres u Zagrebu najjači zabeleženi u 140 godina…

1
BETAPHOTO/HINA/EV

Nakon sastanka državnog vrha Hrvatske zbog zemljotresa koji se dogodio jutros, javnosti su se obratili premijer Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović.

“Onaj ko zapoveda je Vlada i stožer”, rekao je predsednik Republike Zoran Milanović nakon sastanka državnog vrha u NSK. 

“Slušajte vesti i informacije od nadležnih, a to je pre svega predsednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti”, rekao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je zemljotrs koji je pogodio Zagreb najjači zabeleženi u 140 godina. I on je pozvao ljude koji su izašli na otvoreno da drže razmak, preneo je N1.

“Imamo dve preporuke koje su kontradiktorne. Molimo sve građane da pažljivo slušaju odluke stožera koji će biti i za jednu i za drugu krizu dvaput dnevno u razdoblju pred nama”, rekao je Plenković.

Nastojaćemo da se što pre osposobe prodavnice. Poseban fokus imaćemo na zdravstvene ustanove, rekao je Plenković.

“Prioritetno je sad s građevinskog aspekta videti stabilnost konstrukcija”, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš. Imali smo kriznu situaciju s 10 novorođenčadi u Petrovoj, oni su zbrinuti.

1 KOMENTAR

  1. Bila je 1999. god. Srbija je bila bombardovana od strane NATO-a, verovatno bi im i Hrvatska “pomogla” da je bila njihov član? Posle bombardovanja imali smo i poplavu i zemljotres i šta sve ne? Između ostalog bombardovano je i naše porodilište u Beogradu. Hrvatska javnost je bila ushićena. Sada, 21 god. posle toga moram reći da nisam previše tužan ali nisam ni radostan.

Comments are closed.