Plenković i predsednik Sabora Hrvatske sutra će javno primiti vakcinu AstraZeneka

0

(Beta) – Premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković i ministar zdravlja Vili Beroš sutra će javno primiti vakcinu proizvođača Astrazeneka, saopšteno je danas u Zagrebu.

Iz Sabora je najavljeno da će se trojica državnih funkcionera vakcinisati u devet časova u zgradi Vlade Hrvatske.

U sklopu kampanje “Misli na druge: vakciniši se”, u januaru su se javno vakcinisali predsednik Hrvatske Zoran Milanović i ministri koji do tada nisu preležali kovid-19, kao i poslanici i članovi Štaba civilne zaštite.

Plenković, Beroš i Jandroković tada se nisu vakcinisali uz obrazloženje da su nedavno imali koronavirus, ali su najavili da će to učiniti u narednim mesecima kada budu dostupne veće količine vakcine.

U poslednje vreme u javnosti se više puta postavilo pitanje vakcinisanja državnih funkcionera Astrazenekom kako bi oni svojim primerom pokazali građanima da je ta vakcina bezbedna.

Hrvatski mediji pisali su da deo građana odustaje od vakcinisanja Astrazenekom zbog straha da ta vakcina nije dovoljno sigurna.

Hrvatska nije prekidala vakcinisanje Astrazenekom, iako je deo država članica EU  privremeno zaustavio vakcinisanje sve do prošlog četvrtka kada je Evropska agencija za lekove ocenila da je to bezbedna i efikasna vakcina.