Plasido Domingo se izvinio žrtvama seksualnog uznemiravanja: “Žao mi je zbog bola koji sam im naneo”

0
Foto: Profimedia

Poznati španski tenor Plasido Domingo, kojeg je u SAD oko 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, izvinio se danas žrtvama navodeći da mu je “iskreno žao za nanetu patnju”.

“Želim da one znaju da mi je iskreno žao za patnju koju sam im naneo. Prihvatam odgovornost za svoja dela”, rekao je Domingo (79) koji je do sada čvrsto negirao optužbe.

Američka agencija AP je u avgustu prenela da je devet žena reklo da ih je operski pevač seksualno zlostavljao 80-ih godina.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge. Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mlađim ženama.

Domingo je u oktobru napustio upravu Opere Los Anđelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe. Međutim, nastavio je nastupe u Evropi.

(Beta)