“Pitate me šta je rešenje? Dajte mi 10.000 Duška Vujoševića i ja ću spasiti ovu zemlju”

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Legendarni kantautor Đorđe Balašević bio je inspiracija mnogima, pa i sportistima i sportskim radnicima, a Duško Vujošević je posle jedne osvojene titule u kameru izgovorio čuvene stihove: “Džaba vam novci moji sinovci”.

Balašević je juče preminuo u 68. godini, a navijači Partizana su na društvenim mrežama podsetili na to kako je Đole uzvratio Duletu na jednom od koncerata.

Panonski mornar je govorio da je po “službenoj dužnosti navijač Vojvodine”, ali da je poznato koje se tu boje ukrštaju. Ipak, iako je Vujošević legenda za one koji vole druge boje, Balašević mu je na jednom koncertu 2017. godine posvetio pesmu “Boža zvani pub”.

“Hteo sam da vam kažem pre ove pesme i da je posvetim nekome jo je na koncertu. To je bilo neke 2002. godine, Duško Vujošević koji je trenirao Partizan u ono vreme. Mogu da vam kažem da me je malo nervirao. Moguće da je to zbog moje navijačke pripadnosti. Ja sam Vojvodinaš, pa u našim bojama klupskim se boja pre meša sa jednom drugom bojom nego sa crnom, ali da ne ulazimo u detalje. Mnogo se toga promenilo. Ja sam lokalac, pa moram da navijam za Vojvodinu, to je za mene pošteno.

Ali on je bio onaj pravi Beograđanin, arogantni, bučni, još su sve i pobeđivali. Onda sam ukapirao jednu stvar. Tipičan Beograđanin, tvrdoglav, samouveren, pobednik. I ono što moram da vam kažem pre nego što otpevam “Džaba vam novci moji sinovci”.

Nije Beograđanin Duško Vujošević? Kao što nije i Duško Radović? Momo Kapor… Zoran Radmilović… nije ni on, naći ću jednog. Rajko Mitić? Nije ni on. Kralj Aleksandar? Nije ni on, rodio se na Cetinju. Beograđani imaju tu dobru osobinu da se rode svuda po svetu i onda dođu u Beograd.

Pitaju me koji je izlaz iz ove situacije, dajte mi 10.000 Duška Vujoševića i ja ću spasiti ovu zemlju. Za Duleta…”