“Pitao sam ga samo ‘je l znaš u šta ulaziš?’, a on je rekao ‘skočiću lastu, pa ću da vidim koliko dole ima vode’…”

0
Foto: Nedeljnik

Sergej Trifunović više neće biti predsednik Pokreta slobodnih građana, što ne znači da se povlači. On će se kandidovati za predsedništvo te stranke, a za čelno mesto u pokretu jedino se kandidovao Pavle Grbović.

“Ja ću se kandidovati za Predsedništvo, prepustiću Grboviću (mesto predsednika). Pitao sam ga samo ‘je l” znaš u sta ulaziš’? On je rekao isto što i ja ranije -‘skočiću lastu, pa ću da vidim koliko dole ima vode’. Ali tako se postaje igrač”, rekao je Trifunović u izjavi za Tanjug koju je preneo B92.

Trifunović je rekao i da je ranije između njih dvojice bilo “džentlmenskog dogovora” da se obojica kandiduju na izbornoj skupštini.

Ali, po Statutu pokreta onaj koji izgubi, nema pravo da se kandiduje za Predsedništvo, odnosno ne može da se kandiduje za dve funkcije istovremeno.

“Ja sam rekao ‘okej, evo ja ću da povučem kandidaturu’, ali hoću da se kandidujem za Predsedništvo zbog sebe, jer dubuko verujem u ideju, i jer ne želim da izneverim ljude koji su došli zbog mene “, objasnio je Trifunović kako je došlo do toga da ne bude kandidat za predsednika PSG-a.

Skupština PSG-a je zakazana za 27. septembar.