(Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pitanje dana kada će kosovski predsednik Hašim Tači biti uhapšen, po optužnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu.

„Ja ne znam da li će Tači biti osuđen, ali je verovatnoća 99 odsto da će biti uhapšen. Sud neće da saopštava da li je optužnica prihvaćena ili ne, sledeći korak je hapšenje“, rekao je Dačić za televiziju Hepi.

On je kazao da Srbi zbog toga „ne treba da likuju, nego da uče od Jevreja“.

„Treba da znamo svaku žrtvu, istoriju, da pamtimo i prenosimo s generacije na generaciju“, naveo je Dačić.

On je ocenio da je sastanak Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući, planiran za početak jula, odložen pre svega da bi bila „izbegnuta bruka“ da američki predsednik Donald Tramp potpisuje sporazum „u prisustvu onoga za koga zna da će biti uhapšen za mesec dana“.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. Bobby
    29. septembra 2020. 10:01

    “Ja ne znam da li će Tači biti osuđen, ali je verovatnoća 99 odsto da će biti uhapšen. Sud neće da saopštava da li je optužnica prihvaćena ili ne, sledeći korak je hapšenje”, rekao je Dačić za televiziju Hepi. О чему то поново трабуња министар иностраних дела ? Ко у овој земљи, без и трунке међународног поштовања, сме да изрази макар и задовољство тиме ? Нико ! Сви су они хапшени, задржавани, притварани,... итд., мали милион пута, и пуштани на слободу. Стога бих министру препоручио да ако већ покушава да изјави нешто паметно, а што му (пре)често не успева, да сачека прву пресуду, па да се онда јави са својим мислима, а не да приписује некакве глупости свом народу, које он у овом тренутку, у већини, и не осећа.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.