“Pitanja o rasizmu su zabrinjavajuća. Tužni smo nakon saznanja koliko je prethodnih nekoliko godina bilo izazovno za Harija i Megan”: Bakingemska palata prekinula ćutanje

0

Bakingemska palata saopštila je danas da su navodi o rasizmu koje su izneli vojvoda i vojvotkinja od Saseksa zabrinjavajući i da će se pozabaviti njima u narednom periodu.

“Cela porodica je tužna nakon saznanja koliko su poslednjih nekoliko godina bile izazovne za Harija i Megan”, navodi se u saopštenju Bakingemske palate u ime kraljice, prenosi Gardijan.

“Pitanja o rasi koje su pokrenuli Megan i Hari su zabrinjavajuća i porodica će se njima baviti privatno. Hari, Megan i Arči uvek će biti veoma voljenji članovi porodice”, piše takođe u saopštenju.

Ovo saopštenje stiže dva dana nakon što su Megan Markl i princ Hari u intervjuu sa Oprom Vinfri saopštili da su neki članovi kraljevske porodice brinuli koliko taman će biti njihov sin Arči. Arči potiče iz mešovitog braka, obzirom na to da mu je majka meleskinja, a kraljevska porodica zbog toga nije bila oduševljena.