Pismo vojnika iz Drugog svetskog rata svojoj majci dostavljeno posle 76 godina: “Draga mama…”

0
Printscreen/YouTube/CBS Boston

Pismo koje je američki vojnik stacioniran u Nemačkoj poslao njegovoj majci u Masačusets, dostavljeno je 76 godina nakon što je poslato, piše Gardijan.

Narednik Džon Gansalvas, koji je tada imao 22 godine, pisao je svojoj majci u Voburnu u decembru 1945. nakon zvaničnog završetka Drugog svetskog rata.

Pismo je ležalo neotvoreno više od 75 godina pre nego što je bilo pronađeno u distributivnom objektu američke poštanske službe u Pitsburgu.

„Draga mama, primio sam još jedno pismo od tebe danas i srećan sam što piše da je sve u redu. Što se mene tiče, dobro sam i dobro se slažemo ovde. Ali što se tiče hrane, ona je uglavnom loša”, pisalo je u pismu vojnika.

U potpisu je stajalo: „Šaljem ti ljubav i poljupce, tvoj sin Džoni. Videćemo se uskoro, nadam se.”

Gansalvas i njegova majka su preminuli. .Mešutim, USPS je pronašao adresu Gansalvasove udovice Angelinu, koju je vojnik upoznao pet godina nakon što je poslao pismo.

Zaposleni u USPS-u su poslali i svoje pismo u kojem su napisali da je „dostavljanje ovog pisma za nas bilo od najveće važnosti“.

Nakon što je porodica Gansalves primila pismo, pozvali su ustanovu koja je pismo dostavila i zahvalili im se.

“Nismo verovali, ali sam onda videla njegov rukopisa i to je bilo to”, rekla je Angelina.

Iako je provela još jedan praznik bez svog muža koji je preminuo 2015. godine istakla je da je ovaj praznik bio malo drugačiji: “Znaš, kao da mi se vratio ponovo”.