“Petrijin venac” Ateljea 212 na gostovanju u Hrvatskoj i Sloveniji

1
Foto: Promo, Atelje 212

Predstava  „Petrijin venac“ nastala po čuvenom romanu Dragoslava Mihailovića, u dramatizaciji Mile Mašović – Nikolić i režiji Bobana Skerlića, učestvuje na festivalu Gaveline večeri u Gradskom dramskom kazalištu Gavella u ponedeljak, 14. oktobra, u 20 časova, a u utorak  15. oktobra u 20 časova u Mesnom gledališču u Ljubljani. 

U glumačkoj ekipi „Petrijinog venca“ su Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Ivan Marković, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević.

Scenograf  predstave je Goran Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, lektor Radovan Knežević.

„Ljudi su se i nekada i sada delili na dobre i zle, bele i crne, golubove i jastrebove, proklete i blagoslovene, a ja bih radije podelio ljude na one koji su imali Petriju i one koji je nisu imali. Ali Mihailović je pisao svoj roman i za jedne i za druge. Jer niko nema dovoljno Petrije u sebi, i onom ko je imao pored sebe i za dugo Petriju, treba podsećanja, jer je zaboravlja i jer se zaboravlja, a i onom ko je nije imao ne može Petrija da ne probudi veliku čežnju za njom”, napisao je Vladeta Jerotić u “Petrijinom oreolu”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.