Petorica igrača Partizana u prvoj petorci Evrokupa: Mijailović obećao da će ta petorka igrati u crno-belom i sledeće sezone

0
Foto: Profimedia

Petorica košarkaša Partizana izabrani su u najbolju petorku Evrokupa, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

Glasovima navijača u najbolju petorku izabrani su Markus Pejdž, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Rašon Tomas i Vilijam Mozli.

Takmičenje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a najbolja ekipa Evrokupa bila je Partizan, skorom od 12 pobeda i četiri poraza. Crno-beli su zahvaljujući dobrim igrama obezbedili prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Plejmejker Pejdž je svih 16 utakmica počinjao na klupi, u proseku je postizao 8,8 poena, uz 1,6 asistencija i 1,8 skokova.

Mozli je dobio 15,9 odsto glasova, najslabiji je poenter među izabranima sa 6,4 poena, ali je sa klupe imao 5,6 skokova po utakmici, drugi u takmičenju, uz 1,4 blokade.

Tomas je dobio 13,3 odsto glasova i predvodio je crno-bele sa prosekom indeksnih poena od 12,3. Postizao je u proseku 9,8 poena, uz 5,3 skoka po utakmici i 1,1 asistencijom.

Jaramaz je imao 13,1 odsto glasova, u proseku je postizao devet poena, uz 2,8 asistencije i 2,3 skoka po utakmici.

Zagorac je postizao 8,9 poena i imao je 4,3 skoka i 1,5 asistencija po utakmici.

“Čestitam našim prvotimcima koji čine startnu petorku Evrokupa po izboru navijača. To je još jedan dokaz da smo bili prvi favoriti. Ujedno to je i razlog za optimizam, jer ćemo istu ovu petorku gledati u dresu Partizana i u sezoni 2020/2021”, naveo je predsednik Partizana Ostoja Mijailović na Tviteru.

(Beta)