Petković: Vučić ostaje u Briselu, u petak se obraća javnosti

1
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da se niko neće obraćati iz srpske delegacije danas u Briselu.

„Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić ostaje još izvesno vreme u Briselu. Sutra će se obratiti javnosti, biće to jedno od njegovih najvažnihijh obraćanja javnosti“, naveo je on.

U Briselu se danas održavaju sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslav Lajčakom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova, koji će biti održan u nedelju u Palati „Srbija“ u Beogradu, preneo je N1.

1 KOMENTAR

  1. Како ствари изгледају, хрлимо у сусрет још једној спољнополитичкој “победи” председника републике. Да се не би по улицама бахато и неумерено “славило”, заказан је претходни састанак са будућим “слављеницима”. И није било логично за очекивати да онај који је сепаратистима предао све институције Републике Србије на Косову у наставку буде и онај који ће бранити “патрљке” њеног постојања тамо, јер ако су већ институције које се баве и издају таква документа дате сепаратистима, какав је смисао задржавања њиховог издавања у Србији ? Једино у схватању господина председника. Он је доминантно визуелан тип. Ко у Србији види шта је он тамо на Косову предао терористима ? Углавном, нико. Али када крену таблице, е то ће већ бити проблем, зато јер ће неуспех председника републике на крају приче о његовом спољнополитичком бављењу Косовом, постати јавно видљив. И сада треба сакрити ту срамоту неспособности председника, и из тог разлога се организује састанак са свима онима који би о тој глупости, из разлога сопствене муке, могли да имају своје мишљење. И то се не сме допустити. О новој, историјској, “победи”, дисонантности не сме бити.

Comments are closed.