Petković: “Kurti nastavlja da preti ukidanjem KM tablica”

1
Printscreen/YouTube/TV HAPPY

(Beta) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti, Srbima na severu Kosova nastavlja da preti ukidanjem KM tablica pozivom da preregistruju vozila na RKS tablice.

On je u saopštenju poručio Kurtiju da će se zvanični Beograd izboriti i za KM registarske tablice “kao što je sačuvao srpske lične karte na Kosovu i Metohiji”, prenela je kancelarija.

Petković je ocenio da to što Kurti snima video materijale na srpskom jeziku, a ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja fotgrafiše za društvene mreže na severu Kosova, neće sakriti “činjenicu da je Priština na pragu energetskog kolapsa”.

Pozvao je Kurtija i Svečlju da “ne pokušavaju da treniraju mišiće” na severu Kosova jer time, kako je ocenio, “samo pokazuju koliko su im snage skromne, a dometi još manji”.

Kurti je, u poruci na Fejsbuku prethodno naveo da će “od danas do 31. oktobra, u 34 opštinska centra za registraciju vozila trajati proces preregistracije vozila sa tablicama koje izdaje Srbija u registarske tablice Republike Kosovo”.

“Pozivam građane Kosova, vlasnike automobila registarskih oznaka PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA i ĐA da ih preregistruju u RKS registarske tablice u naredna dva meseca”, naveo je Kurti u video poruci na srpskom jeziku.

1 KOMENTAR

Comments are closed.